Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου! Εμφανίστηκε και τρίτο στην Καβάλα

Άντρας κάτω των 50 ετών εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο άντρας, από την περιοχή της Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, αρχικά υπεβλήθη σε τεστ για την νόσο του κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό, ωστόσο ο πυρετός επέμενε οπότε στη συνέχεια έκανε το τεστ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, το οποίο βγήκε θετικό.

Το θετικό της υπόθεσης, είναι ότι ο ασθενής πήρε εξιτήριο, καθώς μετά την αγωγή των κατάλληλων φαρμάκων, ο πυρετός, έπεσε. Ο ίδιος βρίσκεται πλέον σπίτι του και ακολουθεί τη φαρμακευτική θεραπεία που του έχει δοθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, 2 κρούσματα σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη. Επρόκειτο για δυο ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά, καθώς αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα και στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Λόγω αυτών των περιστατικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης από τη διεύθυνση αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ζήτησε από τους εθελοντές αιμοδότες να μην αιμοδοτούν, διότι όπως λέει ο ίδιος, «όλος ο δήμος είναι σε αιμοδοτική καραντίνα από συνολικά δύο κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, δήλωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού υπάρχουν τα μέσα και οι τρόποι για την αντιμετώπιση του ιού. Επίσης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιμετώπιση του ιού σχετίζεται άμεσα με τις πρακτικές και τις μεθόδους της Πολιτείας για την αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα όσων είναι μολυσμένων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ