Αυτός είναι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ που αποκάλεσε «μαϊμού» και «μ@@κ@ αράπη» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μαθήματα ρατσισμού παρέδωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Καλέμης!

Οι αναρτήσεις του καθηγητή στο Twitter με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Bleacher Report, στην οποία αναλύει και περιγράφει τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα όταν ήρθε ως μετανάστης με την οικογένειά του, προκάλεσαν σάλο.

Ο κ. Καλέμης που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση προσφύγων με χυδαία και υβριστικά σχόλια επιτίθεται στον διακεκριμένο Έλληνα μπασκετμπολίστα, αποκαλώντας τον «μαϊμού» και «μ@@κα αράπη»:

 «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; Α ναι παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα ο αχάριστος». Και μετά συνέχισε λέγοντας «και δεν είναι άνθρωπος. Μ@@@κας αράπης του κερατά είναι».

Τα σχόλια του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με το θέμα να φτάνει στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Άμεσα, διατάχθηκε έρευνα και στη συνέχεια ζητήθηκε η απομάκρυνσή του από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας»

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here