Γιώργος Φίλης: Θα έχει κακό τέλος ο Ερντογάν


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Το ξίφος που κρατούσε ο ιμάμης μας λέει ότι όταν καταλαμβάνεται μία πόλη από τους μουσουλμάνους και έχει εκκλησίες, οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα να τις μετατρέψουν σε τζαμιά, γιατί την κατέκτησαν με το σπαθί. Με το σπαθί που κρατούσε ο ιμάμης, ο Ερντογάν ήθελε να δείξει ότι ανακαταλαμβάνει ως νέος πορθητής την Πόλη» σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Αποδέκτες της κίνησης αυτής είναι η αρνητική δυτική κοινή γνώμη. Αυτοί που θέλουν να είναι μαζί με τον Ερντογάν είναι οι πανισλαμιστές. Ο κ. Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα πανισλαμικό κόσμο με χαλίφη τον ίδιο, και αυτό θα πρέπει η δυτική κοινότητα να το λάβει υπόψιν της, διότι θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στην Μεσόγειο αν τον αφήσουμε να κάνει ό,τι κάνει» συνέχισε ο ίδιος.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Ερντογάν δεν θα τα καταφέρει να καταστεί ηγέτης του Ισλάμ. Και μια άλλη εκτίμηση είναι ότι θα έχει κακό τέλος ο κ. Ερντογάν με αυτά που κάνει» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση συναγερμού στο Αιγαίο, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι «η NAVTEX τελειώνει 2 Αυγούστου, αλλά μπορεί να βγάλουν άλλη NAVTEX. Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες υπέστησαν στρατηγική ήττα, διότι δεν περίμεναν αυτή την απάντηση από την ελληνική πλευρά και την άμεση ανάπτυξη σε όλο το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για να αποφύγουμε ένα θερμό επεισόδιο».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ