Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Αρμόζει στους Έλληνες να καίνε σημαίες


Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/07) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης -περιστατικό που καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών- ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια: «Αρμόζει στους Έλληνες να καίνε σημαίες».

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ισπανία, συμφωνούν ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας προσθέτοντας: «Δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να ανετράπη το καθεστώς μιας δικής της περιουσίας. Αν εξαιρέσουμε τα 86 χρόνια ως μουσείου, η Αγία Σοφία ήταν τζαμί από το 1453».

«Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί», δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ