Συναγερμός στην Πάτρα από 8 νέα κρούσματα κορωνoϊού – Υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ και η κόρη του μεταξύ τους

Με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Ρίου τέσσερα άτομα από την Πάτρα.  

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 70χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, τη σύζυγό του, η οποία βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ένας 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ, καθώς και η κόρη του.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και νεοεκλεγείς Αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, πέρα από τα προαναφερθέντα, ακόμη τέσσερα κρούσματα του ιού στην Πάτρα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς, μάλιστα, να υπολογίζεται σε αυτά η περίπτωση του τουρίστα που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στο λιμάνι της πόλης.

Ο κ. Μαραγκός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος και αναφέρει πως «έχουμε ήδη 8 κρούσματα και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ιχνηλάτηση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα στην περιοχή μας».

Τεστ σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων χαρακτηρίζεται καλή σε γενικές γραμμές, πέραν του 70χρονου που είναι σοβαρότερα. Ο καθηγητής τονίζει ότι σήμερα Δευτέρα 27/7 έγιναν τεστ σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, τα οποία θα συνεχιστούν και αύριο, καθώς και σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την κόρη του 50χρονου, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, δηλώνει ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από 80 τεστ από εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ και υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς και την ανάγκη διατήρησης ψυχραιμίας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here