Νοvartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων που υπέβαλε ο σύζυγος της Ράικου

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο γιατρός Λάζαρος Καρνέζης, σύζυγος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατά των εισαγγελέων που χειρίζονται την σκανδαλώδη υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Καρνέζης στράφηκε σε βάρος των συναδέλφων της συζύγου του, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματός του, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

Ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ’ αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Κι αυτό διότι στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του Κοινοβουλίου – όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018 –  όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι ΡάικουΚαρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να «παγώσει» προσωρινά η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά το γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here