«Σαφάρι» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με στόχο την καταπολέμηση της χαλαρότητας

Στο κυνήγι των… απείθαρχων επιδόθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία άρχισε να ισχύει εκ νέου το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Αστυνομικοί και κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης επιδόθηκαν σε «σαφάρι» ελέγχων σε καταστήματα, εργαζομένους και πελάτες, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είχαν εντολή μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά.

Η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας επεκτάθηκε σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα και καταστήματα λιανικής και τροφίμων. Πελάτες και εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται και πέφτουν στην τσιμπίδα των ελεγκτών θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ. Οι έλεγχοι αναμένονται να είναι ιδιαίτερα εντατικοί και η «γραμμή» είναι να μην υπάρξει χαλαρότητα.

Με πρόστιμο απειλούνται, επίσης, και όσοι προσπαθούν με τεχνάσματα να… ξεγελάσουν τον κανονισμό, κρεμώντας τη μάσκα σαν αξεσουάρ στον… λαιμό ή στο αυτί!

Πάντως η πρώτη μέρα των ελέγχων έδειξε ότι στη συντριπτική πλειονότητα οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι τηρούσαν τα μέτρα, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα υπάρξουν έλεγχοι.

«Καμπάνες» στη Λαμία

Δεν έλειψαν, βέβαια, οι αμετανόητοι, που αψήφησαν το μέτρο και το πλήρωσαν. Ενδεικτικά, στη Λαμία έπεσαν «καμπάνες» 150 ευρώ σε τουλάχιστον 20 άτομα κατά τους ελέγχους σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καφετέριες, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές οι αστυνομικοί διευθυντές έχουν δώσει εντολή να διενεργούνται έλεγχοι καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here