Το ποσό των 600.000 ευρώ και κανονικά τη σύνταξή του θα λάβει από το κράτος ο Γιάννος Παπαντωνίου


Δικαιωμένος  νιώθει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

Το ελληνικό δημόσιο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πρέπει να επιστρέψει στον Γιάννο Παπαντωνίου το ποσό των 600.000 ευρώ και να του καταβάλλει κανονικά τη σύνταξή του, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρακρατούνταν λόγω των οφειλών του στο Δημόσιο.

Ο πρώην Υπουργός αποφυλακίστηκε μετά από εγκλεισμό 18 μηνών στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχαν ληφθεί ως προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επιστροφή των 600.000 τώρα, αφορά στην υπόθεση με τις καταθέσεις του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ του ιδίου και της συζύγου του Ρούλας Κουράκου (που επίσης προφυλακίστηκε) στην ελβετική τράπεζα HSBC που είχαν θεωρηθεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή του ζευγαριού, το οποίο υποστήριξε πως τα 1,3εκ. είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Οι δικηγόροι του κ. Παπαντωνίου κατέθεσαν στοιχεία που έγιναν αποδεκτά από το ΣτΕ, με τα οποία αποδεικνύεται ότι σχεδόν το σύνολο των 2,8εκ. ευρώ, δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής. Ακάλυπτο έμεινε ένα ποσό 200.000 ευρώ που δεν αιτιολογήθηκε ο τρόπος απόκτησής του με βάση τις αποδείξεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι.

Συνεπώς, σύμφωνα με το ΣτΕ, από τη στιγμή που οι τραπεζικές καταθέσεις δεν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει στον κ.Παπαντωνίου 600.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ που είχε καταβάλει ως προκαταβολή στο πλαίσιο της συνολικής οφειλής του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ