ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Στίβεν Τζ. Άκαρντ, αποχωρεί από τη θέση αυτή για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Άκαρντ ασκούσε χρέη γενικού επιθεωρητή μετά την αιφνίδια απόλυση του προκατόχου του από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρεσβευτής Στίβεν Τζ. Άκαρντ, ο ασκών χρέη γενικού επιθεωρητή και διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Αποστολών, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα, μετά από χρόνια υπηρεσίας στον δημόσιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Χρέη γενικού επιθεωρητή θα αναλάβει προσωρινά η αναπληρώτρια του Άκαρντ, Νταϊάνα Σόου.

Ο Άκαρντ είναι στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ανέλαβε χρέη γενικού επιθεωρητή, τον Μάιο, θεωρήθηκε ότι ο στόχος ήταν να προστατευθεί ο υπουργός Μάικ Πομπέο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον προκάτοχο του Άκαρντ, τον Στιβ Λίνικ, κατόπιν αιτήματος του Πομπέο, σε μια εποχή που ερευνούσε μια υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες αραβικές χώρες, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Ο Λίνικ είχε επίσης ξεκινήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι ο Πομπέο και η σύζυγός του, Σούζαν, απαίτησαν από έναν δημόσιο υπάλληλο να βγάζει βόλτα τον σκύλο τους ή να παραλαμβάνει τα ρούχα τους από το καθαριστήριο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ