Έβρος: Θαρραλέος στρατιωτικός έσωσε δύο νεαρούς από βέβαιο πνιγμό στον ποταμό Άρδα


Ήρωας έγινε απ’ τη μια στιγμή στην άλλη έγινε ένας στρατιωτικός από την Καβάλα, ο οποίος δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, για να σώσει δύο νεαρούς που κινδύνευσαν να πνιγούν, ενώ έκαναν βουτιές από μια σπασμένη διάβαση στον παραπόταμο Άρδα του Έβρου!

Ο νεαρός λοχίας ΕΠΟΠ, ο οποίος υπηρετεί στη Μονάδα 163 του Έβρου, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής και δεν δίστασε να εφαρμόσει όσα είχε μάθει στην εκπαίδευσή του. Μόλις αντιλήφθηκε ότι οι κολυμβητές αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, βούτηξε στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη και έβγαλε στην όχθη πρώτα έναν 26χρονο, που είχε χτυπήσει κάνοντας βουτιά και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια έβγαλε και τον δεύτερο νεαρό, που είχε παρασυρθεί από το ρεύμα και δεν μπορούσε να βγει από το ποτάμι.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Thrakinea.gr, μετά την ηρωική πράξη του ο στρατιωτικός δεν έφυγε από το σημείο, αλλά προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους δύο νεαρούς ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο, ενώ μιλούσε συνεχώς στον τραυματία, για να μη χάσει ξανά τις αισθήσεις του, καθότι είναι και εθελοντής διασώστης.

Η αυτοθυσία του λοχία ΕΠΟΠ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης σε όλους τους κατοίκους του Έβρου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ