Κακοκαιρία «Θάλεια» – Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς


Κακοκαιρία: Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην περιοχή του Λαγκαδά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε αυξημένη επιφυλακή, έχει τεθεί ο Δήμος Λαγκαδά, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως ενημερώνει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το grtimes, η Αντιπεριφερειάρχης της ΜΕΘ Βουλα Πατουλίδου βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, όπου έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές. Με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αυτοτελούς Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Ταχμαζίδη, συντονίζουν τις δράσεις της επόμενης μέρας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η κ. Πατουλίδου παρακαλεί τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όσο ο χείμαρρος καθιστά την κυκλοφορία αδύνατη.

Η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ είχε θέσει τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα και τις δράσεις σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει σχεδιασμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Παρα ταύτα η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει δεκάδες άτομα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Η περιοχή του Λαγκαδά παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί με τους δημάρχους Βελβεντού Κοζάνης, Εμμανουήλ Στεργίου, και Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιοχές τους από τη χθεσινή θεομηνία.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 ευρώ για κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.

Εγκλωβίστηκαν πολίτες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά στον νομό Θεσσαλονίκης.

Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαγκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας» και καλεί τους δημότες, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν.

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο δήμος Λαγκαδά λόγω της κακοκαιρίας.

Παρακαλούνται οι δημότες εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους και ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν», αναφέρει η ανάρτηση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ