Συνελήφθη ταξιτζής που παρίστανε λογιστή και αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Ένας 40χρονος οδηγός ταξί, παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων που είχαν, υποτίθεται τα παιδιά τους, από την εφορία.

Ο δράστης, αφού συνέλεγε πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά του αλλά και για τα οικεία τους πρόσωπα, τους παρουσιαζόταν ως λογιστής και σέρβιρε επιδέξια το ψέμα ότι έχουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία, για να μπορέσουν όμως να παραλάβουν τα χρήματα, τα θύματα θα έπρεπε να δώσουν στον «λογιστή» χρήματα για την υποτιθέμενη έκδοση παραβόλου.

Τα θύματα του, έπεσαν στην παγίδα του επιδέξιου κλέφτη, καθώς είχε οργανώσει καλά το έγκλημα. Ο 40χρονος ταξιτζής για να τους πείσει, ενώ μιλούσε μαζί τους τηλεφωνικά, έβαζε κάποιον άγνωστο συνεργάτη του να παριστάνει τον δικαιούχο. Έπειτα συνόδευε τους ηλικιωμένους μέχρι την τράπεζα για να κάνουν την σχετική ανάληψη, χωρίς ο ίδιος  όμως να μπαίνει στην τράπεζα, για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες και στη συνέχεια τους αποσπούσε χρήματα ή κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχει ξεγελάσει με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 15 ανυποψίαστα γεροντάκια, έχοντας αποκομίσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 133.310 ευρώ.

Το Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση και κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα ταξί.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ