Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις: Κινητικότητα του τούρκικου στόλου – Ετοιμάζει έξοδο το Oruc Reis;

Ετοιμάζονται να βγουν ξανά στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Ελληνικές φρεγάτες έχουν «κλειδώσει» το νοτιοανατολικό Αιγαίο – Πλήρης ετοιμότητα σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία – Στις 05:30 ενεργοποιείται η τουρκική Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Δραματικές είναι και πάλι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με το καθεστώς Ερντογάν να ρίχνει «λάδι» στη φωτιά της έντασης και την Αθήνα να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα του τουρκικού στόλου από το ναύσταθμο του Ακσάζ, ο οποίος βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό σκάφος Οruc Reis και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία φέρονται να έχουν κλείσει τους πομπούς εντοπισμού τους, με την Αθήνα, ωστόσο, να αναφέρει ότι το ερευνητικό βρίσκεται ακόμα στο λιμάνι της Αττάλειας.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία από την ιστοσελίδα Marine Traffic, το ερευνητικό σκάφος φαίνεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, ωστόσο έχει να δώσει στίγμα (στις 12 το βράδυ ώρα Ελλάδος), εδώ και 5 περίπου ώρες.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν την κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και τονίζουν πως ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων και είναι σε ετοιμότητα για να επέμβει.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ