Κορονοϊός – Εφιαλτικό σενάριο: Μάσκα παντού για τους επόμενους έξι μήνες


Ένα εφιαλτικό σενάριο για τους επόμενους έξι μήνες, περιέγραψε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης.

«Αν ο κόσμος θεωρεί ότι είναι καλό να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο με 500-800 κρούσματα την ημέρα που θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες παντού, που θα πρέπει να σε όλες τις εκδηλώσεις να έχουν μάσκες, που στην καλύτερη περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν με μάσκες, αν θεωρούν ότι όλο αυτό το μοντέλο για τους επόμενους έξι μήνες -γιατί τόσο θα κρατήσει αφού θα έχουμε χειμώνα- ας συνεχίσουν τις συμπεριφορές αυτές», τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (13/08) στον ΣΚΑΪ.

«Αν θέλουν να το αναστρέψουνε, θα πρέπει τώρα να δράσουμε, να ρίξουμε τα κρούσματα πολύ χαμηλά, γύρω στο 50 και κάτω, ώστε να μπούμε στο φθινόπωρο με πολύ λίγα κρούσματα κι ένα σχετικό πλαίσιο ασφάλειας. Μπορούμε να το κάνουμε αλλά πρέπει να το κάνουμε τώρα», τόνισε.

Για το άνοιγμα των σχολείων

«Αν συνεχίζουμε με αυτές τις συνθήκες το αν θα ανοίξουν τα σχολεία ή όχι, θα είναι λεπτομέρεια θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά.

Θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, αν υπάρχει τέτοια αύξηση να ανοίξουν τα σχολεία γιατί θα υπάρχουν εστίες μετάδοσης και μέσα σε αυτά με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει», προειδοποίησε ο κ. Δερμιτζάκης και συμπλήρωσε ότι ρίσκο θα έχουν «όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες που βάζουν κόσμο σε κλειστό χώρο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ