Τα σχολεία ανοίγουν με όλους τους μαθητές, υποχρεωτικές μάσκες και αλλαγές στα διαλείμματα

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με μάσκες! Η εισήγηση της ομάδας των λοιμωξιολόγων προβλέπει την επιστροφή όλων των μαθητών στο μάθημα προκειμένου να μην υπάρξουν ανισότητες, όμως με διαφορετικές ώρες για τα διαλείμματα των τάξεων, με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προαύλια των σχολείων. 

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας της νέας χρονιάς που αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Παιδείας με τους λοιμωξιολόγους αναφορικά με την επιστροφή στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ