Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Το Oruc Reis με απλωμένα καλώδια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Δορυφορική φωτογραφία αποτυπώνει την κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή της παράνομης τουρκικής Νavtex.

Πρόκειται για φωτογραφία από δορυφόρο που ανήκει σε ισραηλινή εταιρία και δείχνει το Oruc Reis μαζί με την συνοδεία του.

Συγκεκριμένα φαίνεται το τουρκικό ερευνητικό που έχει απλωμένα καλώδια να συνοδεύεται από 2 ρυμουλκά αλλά και 3 φρεγάτες κλάσης Μπαρμπαρός, 2 κορβέτες Burak και 2 φρεγάτες G-CLASS που ανήκουν στο τουρκικό ναυτικό.

Φαίνεται επίσης και μια ελληνική φρεγάτα κλάσης ELLI που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού.

Η φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ:

Στο μεταξύ, για δέκατη ημέρα το Oruc Reis πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από τουρκικά πλοία, έχοντας απλωμένα τα καλώδιά του, τα οποία φτάνουν σε μήκος τα 10 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα, νέες προκλήσεις των Τούρκων σήμερα στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε συνολικά 29 παραβιάσεις.

Οι 7 εξ αυτών σημειώθηκαν από μαχητικά F-16 και οι 22 από κατασκοπευτικά CN-235.

Παράλληλα, σημειώθηκαν και τρεις εικονικές αερομαχίες, με τα τουρκικά αεροσκάφη να είναι οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν και οκτώ παραβάσεις του εναέριου χώρου πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Με βάση την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ