Αντιδράσεις στη Σύρο για την αντικατάσταση του μοριακού αναλυτή με μικρότερο στο Νοσοκομείο του νησιού (video)


Εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού και με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο νούμερο, που σημαίνει ότι η ανάγκη για διενέργεια πολλών τεστ είναι επιτακτική, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων αποφάσισε άμεση μεταφορά του μοριακού αναλυτή της Σύρου σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο μοριακός αναλυτής θα αντικατασταθεί με άλλο αντίστοιχο μηχάνημα, χαμηλότερων δυνατοτήτων, το οποίο θα φτάσει  στην Σύρο από τη Ρόδο. Ο νέος μοριακός αναλυτής θα έχει τη δυνατότητα διενέργειας 25 τεστ κορωνοϊού ανά ημέρα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα, τότε αυτά θα αποστέλλονται σε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στο νησί των Κυκλάδων, με ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου με πρωτοβουλία των εργαζομένων, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας.

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ενώ σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ν.Ε. Σύριζα Κυκλάδων το ΚΚΕ Σύρου, η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

πηγή: cyclades24.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ