Τουρκία: Η οικονομία καταρρέει και το καθεστώς Ερντογάν τάζει χρήμα στους πολίτες από τα κοιτάσματα


«Βυθίζεται» μέρα με τη μέρα η λίρα – Ψέματα και προπαγάνδα από την τουρκική κυβέρνηση για να μειωθούν οι αντιδράσεις του λαού που υποφέρει από την ανεργία και την ανέχεια – «Έρχονται ανακαλύψεις υδρογονανθράκων και σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, τάζοντας «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς».

Ακόμα δεν ανακάλυψαν το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και βλέπουν μείωση ενεργειακών εισαγωγών στην Τουρκία, της οποίας η οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με «Αρμαγεδδώνα».

Σε αυτό το περιβάλλον, οι υπουργοί του Ερντογάν επιδίδονται καθημερινά σε ασύστολα ψεύδη και χυδαία προπαγάνδα.

«Η Τουρκία αναμένει πως οι ενεργειακές εισαγωγές της θα μειωθούν σημαντικά μετά την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Περισσότερες ανακαλύψεις μπορεί να γίνουν σε άλλες περιοχές, οι οποίες τώρα αξιολογούνται» ανέφερε δε.

«Με την ανακάλυψη, περιμένουμε σοβαρή πτώση στις εισαγωγές. Έχουμε κάνει δουλειά ώστε οι πολίτες μας να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο με πολύ πιο οικονομικό κόστος», δήλωσε ο Ντονμέζ στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχει μπροστά μας μια νέα περιοχή 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η εκτίμηση των ειδικών μας είναι ότι μπορεί να δούμε και εκεί παρόμοιες δομές», δήλωσε μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήδη μπορούμε να πούμε πως το αέριο που θα παράγουμε οι ίδιοι θα είναι πιο οικονομικό από το αέριο που εισάγουμε. Είναι αναπόφευκτο να πέφτουν οι τιμές όταν το προϊόν είναι άφθονο» υποστήριξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ