Κιμ Γιονγκ Ουν: Είναι ζωντανός! – Η αρχηγική εμφάνιση στο συμβούλιο κατά του κορονοϊού


Μπορεί οι φήμες να τον ήθελαν σε κώμα, ωστόσο φαίνεται πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι ζωντανός!

Αρχηγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς προήδρευσε στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, βάζοντας τέλος στις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας, KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε τη διευρυμένη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος, βάζοντας τέλος στις φήμες που είχαν διαρρεύσει από έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο ότι βρίσκεται σε κώμα.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, δήλωσε ότι ο Κιμ είναι σε κώμα από τον Απρίλιο και οι εμφανίσεις του μέχρι τότε δεν είναι αληθινές.

Ο Τσανγκ είχε αναφέρει ότι τον Κιμ θα διαδεχθεί η νεότερη αδελφή του, Κιμ γιο Τζονγκ, η οποία σύμφωνα με κατασκόπους της Νότιας Κορέας προωθήθηκε σε δεύτερη στην ιεραρχία της χώρας, σε μία κλειστή συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να τεθεί επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας απέναντι στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου συζητήθηκαν, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος έχει πιέσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας, καθώς διαπιστώθηκαν κάποιες ατέλειες στην αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στον «κακόβουλο ιό».

Ακόμα συζητήθηκαν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή καταστροφής στα σιτηρά αλλά και πρόληψη προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα από τον τυφώνα Μπαβί που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα εντός των προσεχών ημερών.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Ωστόσο ο Κιμ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «μπορεί να έχει εισέλθει στη χώρα».

Μάλιστα είχε θέσει σε lockdown για τρεις εβδομάδες την πόλη Καεσόνγκ μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ