Κορονοϊός: Στους 254 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέντε νέοι θάναοι μέσα σε λίγες ώρες


Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό δηλώθηκαν  την Πέμπτη που προστίθενται στους τρεις που έγιναν γνωστοί λίγο νωρίτερα.

Δύο ακόμη θάνατοι από κορονοϊό δηλώθηκαν σήμερα Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 254.

Πρόκεται για έναν 74χρονο που νοσηλευόταν στο «Γεννηματά» και έναν 45χρονο που νοσηλευόταν στο «Παμμακάριστος».

Πιο συγκεκριμένα, ο 74χρονος νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Γεννηματά» Αθηνών, στις 12 Αυγούστου και κατέληξε την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13 Αυγούστου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διατατική μυοκαρδιοπάθεια και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση.

Το δεύτερο θύμα κορονοϊού, που δηλώθηκε, εισήχθη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στις 29 Ιουλίου και κατέληξε στις 4 Αυγούστου. Ο άτυχος 45χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα γνωστοποιήθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι στη χώρα μας, μιας 83χρονης στο ΑΧΕΠΑ, ενός 90χρονου στο «Παπανικολάου» και ενός 87χρονου στο «Παπαγεωργίου».

«Βόμβα» από καθηγητή του ΑΠΘ

Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο προσεχές διάστημα κάνει λόγο πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ