Στο Ταμείο Ανάκαμψης «μετακομίζει» ο Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Νίκος Μαντζούφας – Παραιτήθηκε από ΓΓ Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία τους και την προσφορά του
Στο Ταμείο Ανάκαμψης, μεταβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Νίκος Μαντζούφας μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

Ο κ. Μαντζούφας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, με επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στην επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Μαντζούφας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τον Ιούλιο του 2019 με τιμήσατε με την επιλογή σας να αναλάβω την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. Από το Δεκέμβριο του 2009 είχα την τιμή να έχω την θέση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ… Ως κορυφαία ίσως αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα κατετάγη για το 2020 στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες» στον τομέα των ΣΔΙΤ από το Global Infrastructure Hub (φορέα των G20), ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση.Επιπλέον, στον τελευταίο ένα χρόνο που είχα την ευθύνη της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ καταφέραμε τα ακόλουθα:

  • στον τομέα του Αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκαν σε καθεστώς ενίσχυσης 183 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 950 εκατ, εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για 200 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 650 εκατ. ευρώ, ενώ σε νέες προκηρύξεις υποβλήθηκαν 2.270 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επενδύσεων 5,4 δισ. ευρώ,
  • στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκαν και εκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα, οικοδομικές άδειες και άδειες εγκατάστασης σε 35 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 2,8 δισ. ευρώ

ενώ τέλος

  • στον τομέα των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και υλοποιούνται 15 έργα ύψους 2,4 δισ. ευρώ.»

Στην παραίτηση Μαντζούφα αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here