Χαρίτσης: Υπάρχουν επικίνδυνα σημειά στην συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο


Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης που μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία και το άνοιγμα των σχολείων.

Απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για «παρών» στη Βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, εξήγησε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την μειωμένη επήρεια νησιών, και το τι θα γίνει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Επίσης έχει να κάνει με την «αδυναμία ένταξης της πρωτοβουλίας αυτής, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία».

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά υπεύθυνη, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μπορεί να αποδυναμώσει την διαπραγματευική ικανότητα της Ελλάδας στη Χάγη, απάντησε πως κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια σημεία που εμπεριέχονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «είναι επικίνδυνα».

Ενώ για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης είπε πως σε κρίσιμες ψηφοφορίες «κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στο άλλο μεγάλο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα».

Για τα σχολεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε ανεκμετάλλευτους τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτε για να «σπάσουν» οι τάξεις ούτε για να στηριχθούν οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

«Δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κινδύνους» είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ