Πώς να μην μπλέκονται τα μαλλιά σου στον ύπνο σου!

Εκείνη η τεράστια μπερδερμένη τούφα κάπου στο εσωτερικό των μαλλιών σου, στο κέντρο περίπου του αυχένα αν θέλεις να ξέρεις δεν είναι δικό σου… προνόμιο! Είναι το κοινό σημείο αναφοράς για κάθε κορίτσι εκεί έξω με μαλλιά από το ύψος των ώμων και κάτω που φοράει πουλόβερ και μπλέκεται ανάμεσα σε δέκα κουβέρτες. Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε να έχουμε μόνιμους κόμπους στα μαλλιά μας. Για το πρωί δεν μπορώ να σου πω και πολλά: απλώς πιάσε τα μαλλιά σου! Για το βράδυ, όμως, έχω στο μανίκι μερικά τέλεια tips τα οποία θα σε βοηθήσουν όχι απλώς να μην ξυπνάς με κόμπους στα μαλλιά αλλά να έχεις και πολύ ομορφότερα μαλλιά το επόμενο πρωί! Κράτησε σημειώσεις!

Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο

Γιατί να βάζεις τις κρέμες σου και να φροντίζεις το πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο και να μην φροντίζεις τα μαλλιά σου ανάλογα; Βασικό βήμα, λοιπόν, είναι πριν τον ύπνο να χτενίζεις τα μαλλιά σου με μια βούρτσα. Έτσι, α) θα τα ξεμπερδέψεις β) θα διώξεις τη σκόνη και τη βρωμιά της μέρας και γ) θα μεταφέρεις τα θρεπτικά έλαια που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής και στα μήκη!

Αν θέλεις να ξυπνάς το πρωί με super sleek- καθόλου τσαλακωμένα μαλλιά κάνε την τεχνική wrapping. Κάνε χωρίστρα και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα ακολουθώντας πάντα την φορά της χωρίστρας και «ασφάλισε» τα μαλλιά σου περιμετρικά του κεφαλιού σου χρησιμοποιώντας μεγάλα τσιμπιδάκια μαλλιών. Έπειτα, φόρεσε από πάνω ένα μαντήλι που θα καλύπτει όλο το κεφάλι σου, ιδανικά μεταξωτό ώστε να μην δημιουργείται τριβή.

Αν έχεις πολύ αφυδατωμένα μαλλιά που μπλέκονται πιο εύκολα ή σπασμένες άκρες, μια φορά την εβδομάδα ακολούθησε αυτό το tip: βάλε στις άκρες των μαλλιών σου μια γενναιόδωρη ποσότητα λάδι αραιωμένο με λίγο νερό και κάνε μια πλεξίδα. Έπειτα, τύλιξε την πλεξίδα με ένα μαντήλι ώστε να μην λερώσεις τα σεντόνια σου. Το επόμενο πρωί προτού βρέξεις τα μαλλιά σου άπλωσε πρώτα σαμπουάν και έπειτα βρέξε και λούσου κανονικά. Αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένα μην περιορίσεις την χρήση του λαδιού στις άκρες αλλά βάλε προϊόν και στη ρίζα. Εναλλακτικά, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα μόνο στις άκρες και να κάνεις μια πλεξίδα κάθε βράδυ!

Πολλές από εσάς πιάνετε τα μαλλιά σας στον ύπνο σας και νομίζετε ότι τους κάνετε καλό. Εχμ… λάθος! Αν πιάνεις τα μαλλιά σου με συμβατικά λαστιχάκια εννοείται ότι τα ταλαιπωρείς και βοηθάς την τρίχα να σπάσει γρηγορότερα. Προτίμησε χαλαρά πιασίματα και top knot χρησιμοποιώντας scrunchie, κατά προτίμηση μεταξωτά!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here