Κορονοϊός – Συναγερμός στη Λαμία: Νέο κρούσμα σε 14χρονη – Ήταν σε πάρτι μαζί με άλλα νεαρά άτομα


Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μία 14χρονη κοπέλα στη Λαμία.

Η 14χρονη, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, είχε βρεθεί σε πάρτι με τον 16χρονο που ανακοινώθηκε νωρίτερα ως επιβεβαιωμένο κρούσμα της Covid-19.

Το κορίτσι εκδήλωσε συμπτώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παραβρέθηκε σε πάρτι με άλλα νεαρά άτομα (μεταξύ αυτών και ο 16χρονος), θορύβησε τους γονείς της που έσπευσαν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αμφότεροι οι δύο νέοι έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και είναι ευτύχημα που η διάγνωσή τους έγινε επί τόπου στο Νοσοκομείο Λαμίας, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση και κυρίως η καραντίνα των στενών επαφών τους.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν και πόσο υπάρχει διασπορά του ιού σε νεαρά άτομα.

Στους 291 οι νεκροί

Σε 290 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς απεβίωσε μία 83χρονη γυναίκα.

Η 83χρονη νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Είχε διακομιστεί διασωληνωμενη από το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 108 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης (8/9) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Επιπλέον, τα 2.274 (19.2%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε ΕΔΩ τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ