Συγκλονιστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση: Σε όποιον αρέσει.

Το πρόσφατο παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο προκάλεσε οργή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού, τον βάζει σε θέση του με τον καλύτερο τρόπο. Και σε όποιον αρέσει!

Ένα post στο Instagram ήταν αρκετό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέλεξε να ανεβάσει μια φωτογραφία όλο νόημα. Ο ίδιος και ο αδερφός του Θανάσης με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Και μερικές λέξεις που βάζουν στη θέση του οποιονδήποτε ρατσιστή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκινά το κείμενό του ζητώντας συγγνώμη από τον αδερφό του. Ο Θανάσης δεν έχει σχολιάσει καν τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. «Πίθηκο» τον αποκάλεσε και δεν ήταν η πρώτη φορά…

click4more

Αδιανόητο ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά Αντετοκούνμπο! – video

Όμως ο Γιάννης δεν μπορούσε να μην πάρει θέση. Για έναν και απλό λόγο. Γιατί «είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου». Και αποφασίζει να απαντήσει για να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα. Τη χώρα όπου μεγάλωσε και που κάνει περήφανη με τα όσα πετυχαίνει στο NBA. «Έχω χάσει τον ύπνο μου» λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος», γράφει.

Και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Δείτε το post του Γιάννη Αντετοκούνμπο

View this post on Instagram

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας. @thanasis_ante43 #MoreThanAnAthlete

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on Nov 14, 2018 at 10:13pm PST

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here