Κρήτη: Ενοχος ο ιερέας για το κήρυγμα κατά της μάσκας – Απείλησε την Έδρα με μηνύσεις


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: “Το δικαστήριο δεν φοβάται” ανέφερε στην αγόρευση η Εισαγγελέας

Ένοχο για τις κατηγορίες που του αποδίδονται κρίθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για κήρυγμα κατά της μάσκας σε σχολείο του Ρεθύμνου. Στον ιερέα επιβλήθηκε ποινή 9 μηνών με 3ετή ανατολή ενώ ήδη κατέθεσε έφεση.

Ο ιερέας εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του και απευθυνόμενος προς την έδρα απείλησε να προβεί τη Δευτέρα σε μηνύσεις χαρακτηρίζοντας τους δικαστικού λειτουργούς δοσίλογους.

Όπως είπε ο ιερέας που κατηγορείται για κήρυγμα κατά της μάσκας σε σχολείο «δεν απολογούμαι, δεν έχω τύψεις και ενοχές αλλά έκανα το καθήκον μου. Δε μου δώσατε το δικαίωμα να δικαστώ με δικηγόρο και βασικό μάρτυρα. Μου είπε ο δικηγόρος μου να μην απολογηθώ. Κύριε πρόεδρε σας συμπαθώ γιατί φαίνεστε καλός άνθρωπος από το πρόσωπο. Αυτό όμως που κάνετε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Θα προβούμε σε μηνύσεις, ζητώ αναβολή της δίκης…»

Εισαγγελέας: Το δικαστήριο δεν φοβάται

Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της απαντώντας στην απειλή για μηνύσεις τόνισε ότι το δικαστήριο δεν φοβάται και ότι οι δικαστές ασκούν τα καθήκοντά τους με βάση το νόμο.

Νωρίτερα με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Ρέθυμνο. Ο κατηγορούμενος μπήκε το πρωί της Παρασκευής στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Έδρας να του ζητήσει να φορέσει.

Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Ο ιερέας αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να του ξεκαθαρίσει ότι θα κατηγορηθεί για απείθεια και θα του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Στο πλευρό του ιερέα στοι δικαστήριο εμφανίστηκαν μοναχοί και υποστηρικτές του ενώ μάρτυρες κατηγορίας ήταν νηπιαγωγοί του σχολείου Καλλιθέας και γονείς. Ο ιερέας ζήτησε αναβολή αίτημα που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

“Δεν μίλησα ποτέ για συνωμοσία”

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν η προϊσταμένη και η δασκάλα του νηπιαγωγείου η οποία περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και ανέφερε ότι ο ιερέας υποστήριξε ότι η χρήση της μάσκας είναι αντισυνταγματική. Κατέθεσε ακόμα γονέας που υποστήριξε ότι άκουσε τον ιερέα να λέει η νόσος covid – 19 είναι παγκόσμια συνωμοσία, ότι χρηματίζονται δημοσιογράφοι και πολιτικοί και τον άκουσε να κάνει αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ιερέας από την πλευρά του υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε ότι δεν πιστεύει στoν covid -19, αλλά ότι είναι μια ίωση.

Στην συνέχεια κατέθεσε ο γέροντας Σάββας Λαυριώτης που τόνισε ότι ο ιερέας θα έπρεπε να έχει δικηγόρο. Ζήτησε να τον αποκαλούν γέροντα με τον πρόεδρο να του απαντά ότι θα τον αποκαλεί «κύριε μάρτυρα».

Ο Αγιορείτης υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός του ιερέα είναι βάσιμος, ότι η χρήση είναι αντισυνταγματική και ότι ως ελεύθερος πολίτης έκανε το σωστό. Υποστήριξε μάλιστα ότι ακολούθησε το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης για τη μη χρήση μάσκας.

Τόνισε ότι ο ιερέας είναι αγωνιστής, ότι λέει την αλήθεια, αγαπά το Χριστό και το ποίμνιο και ότι τα υπόλοιπα αποτελούν συκοφαντία. Υποστήριξε ακόμη ότι για την Εκκλησία υπάρχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά ότι προσεύχονται γι’ αυτούς.

Το κύρυγμα που οδήγησε στη σύλληψη

Yπενθυμίζεται ότι ο ιερέας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία είχε ξεκινήσει την προανάκριση μετά και τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο από τον Αγιασμό στο νηπιαγωγείο.

Πηγή:neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ