Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία


Κορονοϊός: Τι θα συμβεί με τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας 

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξέδωσε οδηγίες με βάση τις οποίες θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς, από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον νέο κύκλο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την πολιτική προστασία.

Κόκκινη γραμμή, μπαίνει προς το παρόν μόνο στις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Αντιθέτως επιτρέπεται η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους, διαχωρισμός που προκάλεσε αντιδράσεις από τον μουσικό κόσμο.

Σχετικά με τα κλειστά θέατρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο, εντάσσονται στους χώρους οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί τις δύο αυτές εβδομάδες. Το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

Στον τομέα του κινηματογράφου, παραμένουν ανοιχτά τα θερινά σινεμά της Αθήνας, με πληρότητα 60% αλλά μπαίνει «απαγορευτικό» σε όλες τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τους υφιστάμενους όρους, παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται στους χώρους αυτούς η φιλοξενία εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότερα από εννέα άτομα.

Αναφορικά με τις θεατρικές πρόβες, οι οποίες αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, συνεχίζουν με τους ίδιους ακριβώς ρυθμούς και τις ίδιες προϋποθέσεις, καθώς αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στους κανόνες που διέπουν τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης όπως σχολές, ωδεία κ.α.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ