Ακάρ: Συνεχίζεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος εντός του ΝΑΤΟ


«Είμαστε υπέρ της ειρήνης αλλά δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, διαφωνώντας με τους χαρακτηρισμούς «παρενόχληση, ένταση, επίθεση» για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή των διοικητών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κυβερνητικών αξιωματούχων και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Aκάρ δήλωσε ότι είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, η πέμπτη τεχνική συνάντηση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθούν «διαδικασίες αποφυγής συγκρούσεων».

Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι «φυσικά είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, τα υποστηρίζουμε, αλλά δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσον και των αδελφών μας στην ‘τδβκ’ (όπως αποκάλεσε την κατεχόμενη Κύπρο)».

«Επιστημονική δραστηριότητα που διεξάγουμε στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας μας»

«Η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί συνεχώς λέξεις όπως “παρενόχληση, ένταση, επίθεση”. Τι παρενόχληση, τι ένταση; Αυτό που κάνουμε είναι καθαρά τεχνικό, επιστημονικό, μια δραστηριότητα που διεξάγουμε στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας μας, που δηλώσαμε το 2004. Υπήρξαν δραστηριότητες εκεί κατά το παρελθόν. Δεν είναι κάτι νέο» τόνισε.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ