Κορονοϊός: Σε ολικό lockdown η χώρα για δεύτερη φορά


Μετά την έξαρση των κρουσμάτω covid-19, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε την έγκρισή του.

Το «πράσινο φως» προκειμένου να επιβληθεί lockdown σε όλη τη χώρα έδωσε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το υπουργικό συμβούλιο έκρινε πως η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού έφερε τη χώρα «στο χείλος της αβύσσου», όπως αναφέρει ο ιστότοπος Ynet, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η χώρα τίθεται σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είχε ήδη επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα τη 18η Σεπτεμβρίου, όμως την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων αυξήθηκε στις σχεδόν 7.000 ημερησίως, ασκώντας ολοένα αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας των περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν ως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, την ημέρα της Σιμχάτ Τορά, σημαντικής εβραϊκής θρησκευτικής εορτής.

Περιλαμβάνουν το κλείσιμο σχεδόν όλων των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην εργοστασίων, υπηρεσιών και καταστημάτων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Διαδηλώσεις και προσευχές θα επιτρέπονται μόνο κατά μικρές ομάδες, ως και είκοσι ανθρώπων, και μόνο σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από τους τόπους κατοικίας των πολιτών.

Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα ανασταλούν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ