Εικόνες πλήρους καταστροφής στο Νέο Ηράκλειο – Τραυματισμοί και απόγνωση – Βίντεο ντοκουμέντο από το drone του Policenews


Σοβαρές ζημιές, αλλά και τραυματισμούς σε περιοχές της Αττικής, κυρίως στο Νέο Ηράκλειο, προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή η οποία έπληξε το Λεκανοπέδιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης

Ειδικά στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, μια 69χρονη γυναίκα πιο σοβαρά.

Η γυναίκα τραυματίστηκε από κομμάτι τοίχου στο δωμάτιό της, που έπεσε επάνω της. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό», όπου και νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας άνδρας, 32 ετών, ενώ στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ένας ακόμη τραυματίας. Αμφότεροι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα από την 69χρονη.

Δέντρα έπεσαν στην περιοχή από τους ισχυρούς ανέμους που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, προκαλώντας φθορές σε μπαλκόνια, τζαμαρίες και κάγκελα σπιτιών. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Από νωρίς το πρωί υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία, με αρκετές οδικές αρτηρίες στην περιοχή να κλείνουν για αρκετές ώρες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μέχρι περίπου τη μία το μεσημέρι, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί σε όλη την Αττική 195 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία, τα περισσότερα στο Νέο Ηράκλειο.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στον ΗΣΑΠ, στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, λόγω πτώσης δέντρου, ωστόσο σταδιακά η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Επίσης εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα, με τους επιβάτες να είναι καλά στην υγεία τους.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Σύμφωνα με το Skai.gr, λόγω της βροχόπτωσης, καταγράφονται κυκλοφοριακά προβλήματα και στην άνοδο της Αθηνών – Λαμίας, όπου υπήρξε σύγκρουση πέντε οχημάτων στο ύψος της γέφυρας Ροσινιόλ, καθώς και στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω ανατροπής φορτηγού στο ύψος της Πάχης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές τα Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ Κέρκυρα και Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Κατά τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Σημειώνεται ότι παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, ενώ το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές σε αυξημένη ετοιμότητα. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το drone του Policenews το πρωί της Τρίτης:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ