Κορονοϊός: Πραγματοποιούνται τεστ σε όλη τη χώρα από κινητές μονάδες


Κορονοϊός: Τη διενέργεια τεστ σε όλη τη χώρα από κινητές μονάδες υγείας, επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι μαθηματικές εκτιμήσεις για αύξηση των κρουσμάτων λόγω αύξησης των τεστ, ενέχουν πολύ μεγάλο βαθμό επισφάλειες και εξέφρασε έντονη ανησυχία από την επικείμενη συνύπαρξη του κορονοϊού με τον ιό της γρίπης, καθώς όπως είπε θα θολώσει το τοπίο.

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 408 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 52 είναι από το εξωτερικό. Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.060, ενώ 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είχαμε 6 νέους θανάτους, ενώ συνολικά ο αριθμός τους είναι 462. Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας με 170 κρούσματα.

Σε περιοχές της χώρας, όπως στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Πέλλα έχει σημάνει συναγερμός. Ειδικότερα, 181 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κοζάνη, σχεδόν 200 στα Ιωάννινα, όπου μάλιστα 24 ασθενείς νοσηλεύονται, και 212 ενεργά κρούσματα μετρά η Πέλλα.

Οι διακυμάνσεις του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, από περιφερειακή ενότητα σε ενότητα, ή ακόμη και μέσα στην ίδια περιφέρεια, σχετίζονται στενά με το πρόσφορο έδαφος που δημιουργεί για τον κορονοϊό η χαλάρωση των μέτρων. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης επικαλούμενος διεθνείς μελέτες που δείχνουν πως η ταχύτητα αποτελεσματικότητας των μέτρων είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνονται.

Εκτεταμένα τεστ άμεσης διάγνωσης κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό θα κάνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή κινητές μονάδες στην πλατεία Ιωαννίνων. Στον νομό η εικόνα παρουσιάζει βελτίωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ