Αναδρομικά Συντάξεων 2020: Πότε θα πληρωθούν – Όλες οι ημερομηνίες

Αναδρομικά Συντάξεων 2020: Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η πίστωση των λογαριασμών με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα αναδρομικά 11μήνου από τις περικοπές της περιόδου 2012-2013.

Το ποσό που θα πάρουν οι συνταξιούχοι φτάνει έως και τις 11.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1.116 ευρώ.

Ειδικότερα:

  • Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό πληρώνονται τις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε όσους ο ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό πληρώνονται την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
  • Για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, συντάξεις και αναδρομικά καταβάλλονται στις 27 Οκτωβρίου
  • Για Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ στις 29 Οκτωβρίου.

«Υλοποιούμε την δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις ευρώ σε 1.150.000 χιλιάδες δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σύντομα ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα του e – ΕΦΚΑ για ηλεκτρονικές αιτήσεις από τους κληρονόμους συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά. Η διαδικασία θα είναι απλή ενώ με δειγματοληπτικούς ελέγχους των δικαιολογητικών θα διασφαλιστεί ότι τα ποσά θα πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here