Τα ιδανικά laptops για τον μαθητή δημοτικού


Το laptop θεωρείται πλέον εκ των βασικών εφοδίων για έναν μαθητή, ακόμα κι αν εκείνος βρίσκεται στο δημοτικό. Οι εποχές άλλωστε που εκείνος βασιζόταν στα βιβλία, τα τετράδια, τα στυλό και τα μολύβια του έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Για τι είδους φορητό σύστημα μιλάμε όμως και πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό; Πάμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και να δούμε μαζί τα ιδανικά laptops για τον μαθητή δημοτικού.

Laptop και μαθητής: μία σχέση αγάπης

Η σωστή και ελεγχόμενη χρήση του laptop μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον μαθητή. Σε πρώτη φάση αυτό θα του χαρίσει πρόσβαση σε έναν ωκεανό πληροφοριών, επιτρέποντάς του να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ανοίξει ακόμα περισσότερο το μυαλό του. Η έρευνα που θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει δε θα έχει καμία σχέση με αυτή που έπρεπε να κάνεις εσύ στην ηλικία του, ενώ η διαδικασία της μάθησης θα γίνει πολύ πιο κατανοητή και ευχάριστη μέσω εικόνων και βίντεο.

Επιπρόσθετα, με το laptop ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να κρατά πιο άνετα αλλά και πιο τακτοποιημένες σημειώσεις, θα γράφει γρηγορότερα τις εργασίες του και θα βελτιώσει την ορθογραφία του εντοπίζοντας τα λάθη του. Ακόμα, δε θα πρέπει να παραβλέψεις το γεγονός ότι θα διατηρεί στενότερες επαφές με τους συμμαθητές του, κάτι που αδιαμφισβήτητα θα τον βοηθήσει σε ομαδικές εργασίες και μελέτη. Τέλος, σκέψου πρακτικά με φόντο το μέλλον: κατά πάσα πιθανότητα το laptop θα αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του. Όσο πιο γρήγορα εξοικειωθεί μαζί του, τόσο το καλύτερο.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσεις προσοχή

Με βάση όλα τα παραπάνω, πάμε να δούμε τι χρειάζεται να έχει το laptop του μαθητή. Ξεκινάμε φυσικά από το μέγεθος: ειδικά αν πρόκειται για σύστημα που -έστω και μια στο τόσο- θα το παίρνει μαζί του στο σχολείο, το φροντιστήριο ή αλλού, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγές και ελαφρύ. Προτίμησε κάτι στις 13 ή 14 ίντσες και δώσε έμφαση σε βάρος και προφίλ.

Στα του επεξεργαστή και της RAM, δε θες κάτι εξεζητημένο. Θα σε καλύψουν σχεδόν όλες οι προτάσεις της αγοράς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γραφικά, δε χρειάζεται ανεξάρτητη κάρτα εκτός κι αν συμφωνήσετε ότι θα παίζει και video games στο laptop του -εκεί αλλάζει το θέμα. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η μπαταρία προσφέρει τη βέλτιστη αυτονομία και ότι υπάρχουν αρκετές θύρες για τα απαραίτητα περιφερειακά (πληκτρολόγιο, αξεσουάρ, εξωτερική οθόνη, πολυμηχάνημα κλπ).

Τα καλύτερα μοντέλα laptops για μαθητή

Ώρα όμως να δούμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και είναι σε θέση να καλύψει τα «θέλω» του μαθητή, όπως τα κατατάξαμε από το φθηνότερο στο ακριβότερο.

HP 15s EQ1001NV

Μία από τις φθηνότερες λύσεις της αγοράς, ενδείκνυται για όσους έχουν «σφιχτό» budget. Στις 15,6 ίντσες με Full HD οθόνη, το σύστημα της HP έρχεται με επεξεργαστή Athlon Gold 3150U της AMD, 8 GB DDR4 μνήμης RAM και δίσκο SSD M.2 256 GB για άνετο multitasking και σπουδαία ταχύτητα απόκρισης. Υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth, είναι εφοδιασμένο με τρεις θύρες USB (μία USB-C και δύο USB-A) και μία HDMI, ενώ τρέχει την S Mode έκδοση των Windows 10 για μεγαλύτερη ασφάλεια και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

HP 250 G7

Το 250 G7 της HP πλεονεκτεί από τον επεξεργαστή Intel Core i3 8130U που κρύβει μέσα του και που σε συνδυασμό με τα 4 GB μνήμης DDR4 και τη μονάδα δίσκου NVMe SSD M.2 χωρητικότητας 256 GB, του προσφέρει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την τυπική καθημερινή χρήση. Με βάρος 1,78 κιλά, αποτελεί μία αρκετά ελαφριά πρόταση στις 15,6 ίντσες, ιδανική για όσους μετακινούνται συχνά. Έρχεται με μία θύρα USB 2.0 και δύο USB 3.1 ενώ τρέχει Windows 10 Pro.

Huawei MateBook D15

Μοντέρνο, κομψό και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το MateBook D15 διαθέτει οθόνη IPS 15,6 ιντσών και Full HD ανάλυσης, προσφέροντας έτσι επιβλητικές εμπειρίες θέασης σε ό,τι αφορά την εργασία αλλά και την ψυχαγωγία. Με επεξεργαστή Ryzen 5, 8 GB RAM και SSD δίσκο 256 GB να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες multitasking. Διαθέτει βάρος μόλις 1,53 κιλών ενώ ο φορτιστής USB-C των 65 W χωράει στην τσέπη σου, υποστηρίζοντας εκτός από γρήγορη φόρτιση και μεταφορά δεδομένων από/προς το κινητό σου!

ASUS VivoBook X512DA

Τι καλύτερο για έναν μαθητή από το μικρότερο ultrabook 15 ιντσών στον κόσμο; Η frameless, Full HD οθόνη NanoEdge εκμεταλλεύεται μέχρι και το τελευταίο εκατοστό της επιφάνειας του συστήματος, επιτρέποντάς του να χωρέσει άνετα στη μαθητική τσάντα. Την ίδια στιγμή, το laptop της ASUS κρύβει μέσα του 12 GB μνήμης DDR4 και δίσκο SSD M.2 512 GB για ασύγκριτες επιδόσεις, όσο υψηλές κι αν είναι οι απαιτήσεις σου. Ο μηχανισμός περιστροφής οθόνης ErgoLift εγγυάται μία άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης ενώ η τεχνολογία SonicMaster της ASUS εξασφαλίζει κρυστάλλινο ήχο.

Huawei MateBook 13

Αν η φορητότητα αποτελεί βασικό κριτήριο στην επιλογή του μαθητικού laptop για ‘σένα, τότε το MateBook 13 της Huawei θα πρέπει να είναι εκ των βασικών υποψηφίων. Στις 13 ίντσες και με βάρος 1,31 κιλών, διαθέτει την απαραίτητη στιβαρότητα για να αντέξει τη σκληρή, καθημερινή χρήση. Η QHD IPS οθόνη των 2160×1440 pixels είναι το «καμάρι» του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στα υπόλοιπα: 8 GB RAM, δίσκος SSD 512 GB, πλήκτρο ενεργοποίησης με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, ήχος Dolby Atmos και πλήθος εφαρμογών Huawei για ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Dell Inspiron

Κάθε όνειρο γίνεται πραγματικότητα με τον Dell Inspiron. Με κλασσικό σχεδιασμό στις 15,6 ίντσες, διαθέτει Full HD οθόνη και άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά (Intel Core 10ης γενιάς, 8 GB μνήμης DDR4, δίσκο SSD M.2 στα 256 GB) προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Το βάρος των 2 κιλών καθιστά άνετη τη μετακίνησή του ενώ οι τέσσερις θύρες USB προσφέρουν κορυφαία συνδεσιμότητα. Η τριετής on-site εγγύηση την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη Dell κάνει τη διαφορά, επιτρέποντας στον μαθητή να χαρεί ξέγνοιαστα το νέο του σύστημα.

ASUS VivoBook X403JA

Κομψό και λειτουργικό, το VivoBook X403JA έρχεται να θέσει εκ νέου τα στάνταρ στις 14 ίντσες. Το βάρος των 1,35 κιλών και η κατασκευή βάσει στρατιωτικών προδιαγραφών θα καλύψουν ακόμα και τους πλέον δύσκολους. Όσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά; Ο τελευταίας γενιάς Intel Core i5, τα 8 GB RAM και ο SSD των 512 GB αρκούν όχι για μαθητή αλλά για… επαγγελματία. Η NanoEdge οθόνη χαρίζει καθηλωτικές εικόνες με υπέροχα χρώματα ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και η τεχνολογία Windows Hello, υπογράφουν μία απόλυτα ασφαλή εμπειρία χρήσης.

Ο πιο καλός ο μαθητής…

…είχε και καλό laptop! Τώρα πλέον γνωρίζεις αφ’ ενός τι πρέπει να προσέξεις στην επιλογή ιδανικού συστήματος και αφ’ ετέρου τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Συζητήστε με τον… άμεσα ενδιαφερόμενο σχετικά με τις ανάγκες σας/του, επιλέξτε το σύστημα που ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτές και φυσικά καλύπτεται από το διαθέσιμο budget σου και βάλτε στόχο την κορυφή!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ