Μητσοτάκης: Μαζί με το πλήρωμα του Υ/Β «Παπανικολής» θα γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός


Η Τουρκία αποδεικνύει ότι εκτός από ταραξίας είναι και αναξιόπιστος συνομιλητής είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα.

Με δυο πολύ σημαντικούς παίκτες στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου να επισκέπτονται την Ελλάδα, η Αθήνα εντείνει τη διπλωματική αντεπίθεσή της εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ισχύ να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα από κάθε επιβουλή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και το έχουν αποδείξει στο πεδίο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σχολιάζοντας τα νέα κρούσματα κλιμάκωσης της έντασης, ο κ. Πέτσας σημείωσε αιχμηρά ότι «η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παντελώς αναξιόπιστο συνομιλητή».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτά τα δείγματα καθιστούν πλέον αντιληπτή σε διεθνές επίπεδο την αναξιοπιστία της τουρκική πλευράς, σε αντίθεση με τη χώρα μας η οποία κατάφερε να μετατρέψει την ελληνοτουρκική σε ευρωτουρκική διαφορά, οικοδομώντας συνεχώς νέες συμμαχίες και στην αραβική χερσόνησο. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σταθερά έχουν στάση ουδετερότητας απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία, για πρώτη φορά στηρίζουν με τόσο μεγάλη ένταση τα ελληνικά δίκαια.» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας: Υπάρχει πια μία διακομματική συναίνεση σε Βουλή και Γερουσία η οποία αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως τον ταραχοποιό της ευρύτερης γειτονίας της Ανατολικής Μεσογείου».

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας επανέλαβε τα ατού που βρίσκονται πλέον στο ελληνικό οπλοστάσιο και αυτά δεν είναι άλλα από τις πρόσφατες συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με Αίγυπτο και Ιταλία, αλλά και τη δρομολόγηση ακόμη μιας με την Αλβανία, έστω και μέσω Χάγη: «το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» τόνισε ο κ.Πέτσας, και υποστήριξε εμφατικά: «Αφού, όμως, η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, οπότε το επίδικο της απόφασης της Χάγης θα είναι σχετικά περιορισμένο.»

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αναμένεται να γιορτάσει την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου μαζί με το πλήρωμα του αόρατου «φονιά» του πολεμικού μας ναυτικού, το υποβρύχιο Παπανικολής. Το προσεχές διάστημα πάντως στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής αναμένεται να παρουσιαστεί η τελική εισήγηση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού για το νέο πλοίο με το οποίο θα ενισχυθεί ο ελληνικός στόλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ