Μητσοτάκης – Νέα μέτρα: Κλείνουν σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια


Σε μια νέα προσπάθεια αναχαίτισης του δεύτερου μέτρου του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα

Η Ελλάδα έχει γονατίσει μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο των κινηματογράφων, των θεάτρων αλλά και τον γυμναστηρίων!

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να ισχύσουν από την προσεχή Τρίτη (3/11), καθώς τα καθημερινά κρούσματα πλέον φαίνεται να αυξάνονται μέρα με την ημέρα, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέλλον το ήδη ζορισμένο σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται καθημερινά.

Εκτός από τα παραπάνω, ολικό είναι το κλείσιμο σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός, για ακόμα μια φορά απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό με δραματικούς τόνους λόγω της κρίσιμης κατάστασης, ανακοινώνοντας τα τελευταία μέτρα πριν το καθολικό lockdown, εάν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν ισχύ για ένα μήνα.

Τα μέτρα που πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε αλλεπάλληλες – και ως έναν βαθμό αντικρουόμενες – εισηγήσεις για το ποια μέτρα πρέπει να παρθούν προκειμένου να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η επέλαση της οποίας «σπάει» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Οι προτάσεις της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός συνοψίζονται σε δύο κατηγορίες:

α) τις «σκληροπυρηνικές», οι οποίες επιτάσσουν οριζόντια μέτρα με χρήση της μάσκας παντού, άμεσο κλείσιμο της εστίασης, των ομαδικών συναθροίσεων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και

β) τις πιο «μετριοπαθείς» που κάνουν λόγο για πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού μόνο στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές και περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά όχι κλείσιμο αυτών, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και τον ήδη πληγέντα κλάδο.

Η σκληροπυρηνική ομάδα, στην οποία φέρεται να ανήκει και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, θεωρεί ότι η σταδιακή αυστηροποίηση των μέτρων δεν είναι αποτελεσματική και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία στον πληθυσμό, από μια σκληρή μεν αλλά χρονικά πιο περιορισμένη επιβολή κάθετων και αποσπασματικών μέτρων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ