Σμύρνη: Σπαραγμός πάνω από τα ερείπια – Στους 113 οι νεκροί από το σεισμό


Οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωής κάτω από τα χαλάσματα μετά το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου λιγοστεύουν.

Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους νεκρούς από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, καθώς ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής είναι στους 113 νεκρούς.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 898, ενώ 137 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Μετά τον σεισμό της Παρασκευής έχουν καταγραφεί 1.621 μετασεισμοί, εκ των οποίων 44 ήταν πάνω από 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα η AFAD.

Ayla: Το κορίτσι-σύμβολο για όλη την Τουρκία

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στη Σμύρνη, καθώς το πρωί της Τρίτης οι διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανό ένα κοριτσάκι 4 ετών από τα χαλάσματα πολυκατοικίας. Η εικόνα της μικρής δείχνει ότι τελικά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Επί 91 ώρες η 4χρονη Ayla βρισκόταν εγκλωβισμένη στα ερείπια, μετά από δραματικές προσπάθειες των διασωστών η μικρή ανασύρθηκε ζωντανή, με το πρόσωπάκι της να γίνεται το σύμβολο της ελπίδας.

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Ayda, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή» από τα συντρίμμια, τόνισε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μέλη σωστικών συνεργείων να βγάζουν καταχειροκροτούμενοι το κοριτσάκι από τα συντρίμμια στο προάστιο Μπαϊράκλι, το οποίο υπέστη το βαρύτερο πλήγμα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων της σεισμικής δόνησης έφθασε πλέον τους 100 νεκρούς, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Χθες έγινε γνωστό ότι ένα κοριτσάκι η Ελίφ, και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθηκαν από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες στα συντρίμμια.

Δεκάδες κτήρια έχουν υποστεί μερική ή ολοσχερή καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό, που άφησε πάνω από 5.000 ανθρώπους άστεγους. Οι σεισμοπαθείς βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ως αυτό το στάδιο, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ