Lockdown: «Δίχασε το θέμα των σχολείων»- Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια


Σχολεία: Από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω του lockdown σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης θα βρίσκονται Λύκεια και Γυμνάσια, ενώ τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά

Αλλαγές σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου, ειδικότερα στο θέμα των σχολείων , θα υπάρξουν στα καινούργια μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή ενημέρωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Σωτήρης Τσιόδρας το θέμα με τα σχολεία, δίχασε τους επιστήμονες, ενώ αναλύθηκαν και διεθνή δεδομένα προκειμένου για την απόφαση για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, για την λειτουργία των σχολείων, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα ειδικά σχολεία, σε αντίθεση με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια που θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεκπαίδευση.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχαμε πει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν τελευταία και να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν. Δέχτηκα και την εισήγηση γιατί τα μεγαλύτερα παιδιά πιθανόν να ευνοούν τη μετάδοση του κορονοϊού επειδή έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή». Παράλληλα ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά.

Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που δέχτηκαν από δημοσιογράφους τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφεραν ότι η απόφαση για το θέμα δίχασε τους επιστήμονες με τον λοιμωξιολόγο να υπογραμμίζει, «είμαστε υπέρ της συνέχισης της εκπαίδευσης», συμπληρώνοντας, «η επιτροπή εμπειρογνωμόνων διχάστηκε για αυτό το θέμα, εξέτασε όλα τα διεθνή δεδομένα. Θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά όχι γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν αλλά ως προς τη συμβολή τους στη διασπορά στην κοινότητα».

«Θα επιτρέπει τη λειτουργία των δημοτικών όπου υπάρχει μικρός κίνδυνος ιδιαίτερα για τα παιδιά κάτω των 12. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν τη δυνατότητα καλύτερα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση».

«Νομίζω ότι όταν τελειώσει το απαγορευτικό τα παιδιά θα είναι ο πρώτος πληθυσμός που θα επιστρέψει στην κανονικότητα», κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ