Καλαφάτης για ΣΥΡΙΖΑ και Μετρό Θεσσαλονίκης: Ήταν έτοιμο αλλά έλειπαν τα βαγόνια


Παράλληλο μέτωπο οξείας πολιτικής σύγκρουσης,  μαζί με εκείνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης  έχουν ανοίξει οι κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι επί της γαλάζιας διακυβέρνησης έχουν εκτροχιαστεί τα έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τον αρμόδιο υπουργό, απάντηση στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με μια φαρμακερή ανάρτηση στο Twitter, έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, και Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από τις επενδύσεις που είχαν μπει στα έργα κατασκευής του Μετρό, για την περιήγηση που είχε κάνει τότε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, και την συμπλήρωσε με μια αιχμηρή λεζάντα: «Ναι πράγματι ήταν σχεδόν έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης επί Τσίπρα. Το μόνο που έλειπε ήταν οι σταθμοί, οι ράγες και τα βαγόνια» έγραψε ο κ. Καλαφάτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε σειρά επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook βίντεο με τις εργασίες που είχαν γίνει επι των ημερών της κυβέρνησης του και υπογράμμισε σε άκρως επικριτικό τόνο: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το Μετρό της Θεσσαλονίκης σχεδόν έτοιμο. Μέσα σε 3 χρόνια πραγματοποιήσαμε αυτό που για 30 χρόνια έμοιαζε ακατόρθωτο. Σήμερα, με τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, η λειτουργία του Μετρό υπολογίζεται για μετά το 2023. Η ΝΔ σπαταλά χρόνο, δημόσιο χρήμα και δεν σέβεται την ιστορική μας κληρονομιά.» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι στόχαστρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα έχει μπει και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ