Το τέλειο ζεστό σπιτικό κακάο, για καιρό με… κρύο


Τι θα χρειαστείς (για ένα φλιτζάνι)

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό σου αρέσει)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος
  • Εκχύλισμα βανίλιας – 1/4 κουταλάκι του γλυκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνεις το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.

Προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φτάσει μία ικανοποιητική θερμοκρασία. Ανακατεύεις τη βανίλια και σερβίρεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ