Εγκέφαλος- λειτουργία: Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα

Εγκέφαλος -λειτουργία: Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του αρσενικού εγκεφάλου και του θηλυκού εγκεφάλου, αλλά και κάποιες διαφορές που σηματοδοτούν πρωτότυπες συμπεριφορές και των δύο φύλων.

Απλοποιώντας, μπορούμε να πούμε ότι οι θηλυκοί εγκέφαλοι έχουν μια αρχιτεκτονική πιο ευνοϊκή για την ενσυναίσθηση και οι αρσενικοί εγκέφαλοι έχουν μια αρχιτεκτονική πιο ευνοϊκή για να βρουν τη θέση τους σε μια ιεραρχία. Με 11% περισσότερους νευρώνες στα κέντρα γλώσσας του εγκεφάλου, μιλάμε περισσότερο από ό, τι, οι άνδρες, χρησιμοποιώντας περίπου 20.000 λέξεις την ημέρα, σε αντίθεση με 7.000 που ένας άντρας χρησιμοποιεί. Επιπλέον, ο γυναικείος εγκέφαλος έχει έως και 4 φορές περισσότερες συνδέσεις μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου και ωριμάζει δύο έως τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το αρσενικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να εκτελούν διάφορα καθήκοντα ταυτόχρονα, εκτός από το ότι είναι ισχυρότερες σε καταστάσεις κρίσης. Ο γυναικείος μετωπιαίος φλοιός μας δίνει μεγαλύτερη κοινωνική ψυχραιμία και έλεγχο της ώθησης. Αντίθετα, στους άνδρες ο φόβος θα ήταν ένα πιο επαναλαμβανόμενο συναίσθημα και η επιθετικότητα θα ήταν επίσης μια μορφή συμπεριφοράς. Αν και οι τυπικές γυναικείες και ανδρικές συμπεριφορές αναπαράγονται στην καθημερινή μας ζωή, τα αποτελέσματα που προσφέρουν οι μελέτες είναι πιο αμφιλεγόμενα από την άποψη αυτή, καθώς είναι δύσκολο να διαχωριστεί η γενετική επίδραση από την πολιτιστική επιρροή. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα κορίτσια θα είχαν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη ή υψηλότερη γλωσσική νοημοσύνη και τα αγόρια έχουν μια δυνατότητα λογικής και μηχανικής. Εάν ο εγκέφαλός σας χαρακτηρίζεται από τη συνοχή της ανάλυσης, της εξερεύνησης και της δημιουργίας ενός συστήματος, θα μιλούσαμε για έναν πρωτότυπο αρσενικό εγκέφαλο.

Οι άνδρες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και τι θα τους οδηγούσε να δείξουν περισσότερη περιέργεια για τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά ενός συστήματος, προκειμένου να το προβλέψουν ή να το βελτιώσουν. Αν αντίθετα, ο εγκέφαλός σας σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις άλλων ανθρώπων για να ανταποκριθείτε σε αυτά με ένα κατάλληλο συναίσθημα, ο εγκέφαλός σας αντιστοιχεί περισσότερο στο γυναικείο πρωτότυπο.- Οι γυναίκες έχουν την προδιάθεση να κατανοήσουν καλύτερα άλλους ανθρώπους, να προβλέψουν τη συμπεριφορά τους και να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί τους. -Αυτό θα έκανε τους άνδρες πιο διαισθητικούς με τα δικά τους συναισθήματα και, γενικά, επικοινωνιακούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here