Webex: Αγωνία μετά το χθεσινό φιάσκο – Ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αναταραχή προκλήθηκε στη δεύτερη προσπάθεια τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, το πρωί της Δευτέρας – Τι εξετάζεται για σήμερα

Ανάστατοι ήταν χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που παρακολούθησαν χθες μαθήματα με τηλεκπαίδευση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα της Cisco (η Webex) που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας κατέρρευσε μετά από βλάβες στο Λονδίνο και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία της χώρας «πάγωσε», με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, να παρακολουθήσουν μάθημα μόνο την πρώτη ώρα.

Προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν καταχωρήθηκαν απουσίες

Όπως είναι προφανές, το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγία σε όλα τα σχολεία της χώρας να μην καταχωρηθούν οι απουσίες των μαθητών, καθώς η αρχική εντολή ήταν «όποιος δεν παρακολουθεί, παίρνει απουσία».

Οι περιοχές που παρουσιάστηκε πρόβλημα με το Webex :

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις χθεσινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τι θα γίνει σήμερα

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάστηκε σενάρια διόρθωσης του προβλήματος. Βέβαια, μια πρώτη λύση θα δοθεί από την ίδια τη Cisco που πιθανά θα «σπάσει» την παροχή του δικτύου της σε περισσότερους servers για να αποφύγει αντίστοιχα προβλήματα.

Στο κτήριο του Αμαρουσίου επίσης μελετάται να σπάσουν και οι σχολικές βάρδιες και πιθανά να ξεκινάνε πρώτα οι μαθητές Λυκείου και αργότερα αυτοί του Γυμνασίου. Πιθανότατα το κάθε σχολείο να προχωρήσει σε δικές του ρυθμίσεις μειώνοντας ώρες ή αλλάζοντας προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε η κ. Πρασσάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ