SMS 13033: «Δεν τίθεται ζήτημα ορίου στα μηνύματα μετακίνησης»


Εκτεταμένη συζήτηση έχει δημιουργηθεί γύρω από τα SMS μετακίνησης των πολιτών στο 13003, για τα οποία φαίνεται να επικρατεί η φημολογία ότι θα εξετάζονται και οι αριθμοί που την καταχράζονται θα υπόκεινται σε φραγή αποστολής νέων, ως έκτατκο νέο μέτρο μετά την αποστολή 1.000.000 SMS το βράδυ της Δευτέρας με πρόσχημα την σωματική άσκηση ή την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ωστόσο, σε συνέντευξη στο Θέμα 104,6, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται κανένα όριο στον αριθμό μηνυμάτων στο 13033 και οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το ζήτημα του λεγόμενου «κόφτη» δεν είναι πραγματική, ξεκαθαρίζοντας την απόλυτα αρνητική θέση του. Αποσαφήνισε, μάλιστα, πως το 13003 δεν δημιουργήθηκε για κανέναν άλλο λόγο, παρά για  την διευκόλυνση των πολιτών και την αποφυγή συμπλήρωσης χαρτιών και φορμών. Σύμφωνα με τον υπουργό, το μοναδικό κώλυμα αυτή την στιγμή είναι το γεγονός ότι «υπάρχουν πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με 13033».

Συμπληρωματικά και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε για το ζήτημα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σημειώνοντας πως ο αριθμός 13003 λειτουργεί όπως και στο πρώτο lockdown, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα που στέλνει κάποιος. Στάθηκε μάλιστα και στο ζήτημα της επιτήρησης των πολιτών με σκοπό την εισχώρηση του κράτους σε προσωπικά δεδομένα των πολιτών επισημαίνοντας πως «ο σκοπός του 13033 είναι να εξυπηρετήσει τους πολίτες να μπορούν εύκολα δηλώνουν σε περίπτωση ελέγχου τον έκτακτο λόγο της μετακίνησής τους. Δεν υπάρχει καμία διάθεση – δεν υπήρχε ποτέ αυτός ο στόχος – να ελέγξουμε τι κάνει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ