Lockdown: Κλείνουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί


Η παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό δείχνει ότι η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα έχει ληφθεί

Το κλείσιμο όλων των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που θα συμμετάσχει στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για νέα πιο αυστηρά μέτρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι οριακή.

Έτσι στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής (13/11) στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας εκτός από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά και τον ο Επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα είναι η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, ήδη έχει υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος για το πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν την εξυπηρέτηση του κοινού, τη χρήση τηλεργασίας και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους. Την εγκύκλιο υπέγραφε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

τσι θα γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία μετά το «λουκέτο»
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι τα μαθήματα μετά το κλείσιμο των σχολείων θα κινηθούν σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση

Παράλληλα, η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα, ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Έρχονται «έξυπνα» τεστ σε μαθητές
Χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «έξυπνων» τεστ κορονοϊού σε μαθητές όλης της χώρας μετά τη λήξη του lockdown.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα εν λόγω τεστ θα πραγματοποιηθούν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ