Εύκολη τούρτα σοκολάτας


Δεν είναι απλώς εύκολη, αλλά και πολύ γρήγορη! Γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα και είναι η πανδαισία για κάθε λάτρη της σοκολάτας. Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και ας πάρουμε τα υλικά για να την ετοιμάσουμε. Με την πρώτη κουταλιά… θα σας ευγνωμονούν όλοι!

Εύκολη τούρτα σοκολάτας

Υλικά
50 γρ. κακάο
6 κ.σ. νερό
3 μεγάλα αβγά
50 ml γάλα
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 λ.γ μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο μαλακό
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε να βράσει το νερό και ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί.

Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε δύο ίδιου μεγέθους στρογγυλά πυρέξ ή χαμηλά στρογγυλάκια ταψάκια που έχουμε προηγουμένως αλείψει ελαφρά με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να αποκολλούνται εύκολα από τα τοιχώματα των σκευών.

Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, σχεδόν να σταθεροποιηθεί.

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε δίσκο. Αλείφουμε με τη μισή μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω με τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αλείφουμε το δεύτερο παντεσπάνι με την υπόλοιπη μαρμελάδα και το τοποθετούμε πάνω από τη σοκολάτα.

Αλείφουμε την υπόλοιπη σοκολάτα. Για να δημιουργήσουμε ένα «ακατάστατο» σαν κυματοειδές τελείωμα, χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι χωρίς δόντια και αρκετά φαρδιά λάμα και από το κέντρο της τούρτας σχηματίζουμε ένα μεγάλο “S”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ