Πέτσας για lockdown: Μόνο έτσι δεν θα πάμε σε παράταση της καραντίνας


Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου μίλησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown στην Ελλάδα και μετά τις 30 Νοεμβρίου, ο κ. Πέτσας τόνισε πώς μόνο αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, δεν θα χρειαστούν παρατάσεις.

O κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας στην περίοδο της πανδημίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 προσλήψεις γιατρών, «πολλοί από τους οποίους θα γίνουν μόνιμοι με ειδική μοριοδότηση στις επόμενες προσλήψεις, καθώς και ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν φτάσει τις 1.170 από τις 557 που παραλάβαμε».

«Αν δεν γίνει έλεγχος της διασποράς του κορονοϊού, δεν πρόκειται να φτάσουν όσες ΜΕΘ και να κάνουμε. Αυτό είναι βασικό ζήτημα. Γι’ αυτό η πανδημία πρέπει να ελεγχθεί στην πηγή. Αν δεν ελεγχθεί, η αύξηση στο Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μεγάλη για όλο το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε την έκκλησή του για ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα.

Τι είπε για το Πολυτεχνείο

«Η Αστυνομία θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να τηρήσει το νόμο, ο οποίος προβλέπει τη μη δυνατότητα να γίνουν συναθροίσεις αύριο, ακριβώς για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την προστασία δηλαδή της δημόσιας Υγείας από την πανδημία. Ας μην προχωρήσουμε σε ενέργειες που τον μόνο που θα κάνουν να γιορτάσει είναι ο κορονοϊός», είπε ο κ. Πέτσας αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι από τη στιγμή που το ΣτΕ απεφάνθη ότι είναι συνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ρίχνει κανείς λάδι στη φωτιά και να επιχειρήσει να κάνει πορεία με τα προβλήματα του συγχρωτισμού, της διασποράς του κορονοϊού και εν προκειμένω, του λανθασμένου μηνύματος στους πολίτες ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από μερίδα του νομικού κόσμου και ανθρώπων του πνεύματος που κατηγορούν την κυβέρνηση για αυταρχική λογική, ο κ. Πέτσας διαφώνησε, λέγοντας πως εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει καμία πορεία, το ίδιο οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ και πάνω από το 60% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία έχει αφήσει πίσω ιδεολογικές αγκυλώσεις που θέλουν να υποκαταστήσουν τη θρησκεία με μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση των πραγμάτων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε αυτό που επιβάλει η συγκυρία, δηλαδή να περιφρουρήσουμε την προσπάθεια όλων».

«Δεν θα επιτραπούν πορείες και δεν θα επιτραπεί να δοθεί λάθος μήνυμα. Αυτό είναι το βασικό. Γιατί έχουμε μπροστά μας έναν Γολγοθά που ανεβαίνουμε, που επιβάλει και ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα από όλους, πολλώ δε μάλλον από τους πολιτικούς αρχηγούς», υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ