Επίδομα 800 ευρώ: Κάντε ΕΔΩ την αίτηση – Ποτέ θα γίνει η πληρωμή


Επίδομα 800 ευρώ: Από την Κυριακή (15/11) άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο για το επίδομα των 800 ευρώ

Εργοδότες κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους:

  • έως τις 24 Νοεμβρίου οι εργοδότες των κλειστών επιχειρήσεων και
  • έως τις 7 Δεκεμβρίου οι εργοδότες των πληττόμενων επιχειρήσεων
  • Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μόνο εάν η σύμβαση εργασίας τους τίθεται για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως εργοδότη.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μπείτε στην εφαρμογή.

Αν ένας εργαζόμενος ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο και τώρα εργάζεται σε άλλο εργοδότη, δεν χρειάζεται να υποβάλλει εκ νέου δήλωση για την νέα αναστολή του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Tο υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων αναστολών Νοεμβρίου που θα ακολουθούν τις ημερομηνίες των τοπικών ή εθνικών lockdown.

Από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

  • Ανά επιδημιολογικό επίπεδο, ή
  • Ανά περιφερειακή ενότητα, ή
  • Ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο

oι επιχειρήσεις-εργοδότες κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει να λάβουν υπόψη τους παρακάτω πίνακες:

Επίδομα 800 ευρώ: Οι ημερομηνίες πληρωμών

Οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων αναστολών Νοεμβρίου που θα ακολουθούν τις ημερομηνίες των τοπικών ή εθνικών lockdown.

Για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ