ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΣ κρύβεται πίσω από την γεύση του Jack Daniel’s [photo]

Mετά από 150 χρόνια, η εταιρία Jack Daniels αποκάλυψε ότι ένας σκλάβος κρύβεται πίσω από τη παγκοσμίου φήμης συνταγή του πιο δημοφιλούς ουίσκι της Αμερικής.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ένας λευκός, ο Dan Call δίδαξε τον Jasper Newton «Jack» Daniel πως να κάνει απόσταξη στο Τενεσί, αναφέρει μακροσκελές δημοσίευμα των New York Times.

Το 1866, η εταιρία «Jack Daniel Distillery» έγινε το πρώτο καταγεγραμμένο οινοπνευματοποιείο στην Αμερική. Το ουίσκι του Jack Daniel παρασκευαζόταν με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο και πολύ γρήγορα απέκτησε φανατικούς θαυμαστές.

Το 1904 ο Jack Daniel αποφάσισε ότι το ουίσκι του ήταν πια μοναδικό από κάθε άποψη ώστε να θελήσει να το κατεβάσει στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας ουίσκι στη Διεθνή Έκθεση του Saint Luis, δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο έκπληξη ότι έφυγε από κει με το πρώτο βραβείο ανά χείρας! Την επόμενη χρονιά, το 1905, το Jack Daniel’s διαγωνίσθηκε με τα καλύτερα ευρωπαϊκά ουίσκι σε αντίστοιχο διαγωνισμό στη Λιέγη του Βελγίου και έφυγε πάλι με το Χρυσό Μετάλλιο, κάτι που εκτόξευσε το ουίσκι στη διεθνή του δόξα.