Στοιχεία ντροπής: Ανάπτυξη «ΣΥΡΙΖΑ» με έναν στους τρεις μισθούς στα 317 ευρώ!

Με καθυστέρηση πολλών ημερών, δημοσιεύθηκαν χθες τα μηνιαία στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο – Τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: Ημιαπασχόληση με μισθούς των 317 ευρώ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕ.Λ. πανηγυρίζουν ότι η χώρα άλλαξε σελίδα και βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή εποχή. 

Όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, τον Οκτώβριο είχαμε αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να αγγίζει το 62,05%!

Προφανώς πρόκειται για τραγική εικόνα αφού παρά τα όσα ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν υπάρχουν επενδύσεις ικανές να δημιουργήσουν σοβαρές εργασιακές συνθήκες.

Συνθήκες πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας και όχι συνθήκες ημιαπασχόλησης!

Σε δηλώσεις του για την εξόχως αρνητική εικόνα ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Οκτωβρίου, είναι τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ. Από τη μια το αρνητικό ρεκόρ στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης και από την άλλη -στα ποιοτικά χαρακτηριστικά- η εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις».

Συγκεκριμένα, η εικόνα στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης ΕΡΓΑΝΗ αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας, καθώς χάθηκαν 120.087 θέσεις απασχόλησης.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών – Δείτε τον πίνακα:

pinakas 1

Την ίδια στιγμή, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εμφανίζεται επίσης μια ιδιαίτερα αρνητική επίδοση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης όχι απλά να επικρατούν έναντι της πλήρους απασχόλησης από το 2015 και μετά, αλλά να έχουν εκτοξευτεί στο 62,05%.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ -ένας στους τρεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ- και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

«Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, η χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, σε συνδυασμό με τους εξοντωτικούς φόρους και τις εισφορές και το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων, δημιουργούν -με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους», κατέληξε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here