Κορονοϊός – Μέτρα στήριξης: Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για το Δώρο Χριστουγέννων και το έκτακτο επίδομα των δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναφερόμενος στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, είπε ότι με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγηση έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού και πρόσθεσε ότι το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτή την ειδική εισφοράς υπέρ του κλάδου ανεργίας.

Δώρο Χριστουγέννων

Σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους, αυτό θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού.

Πρόσθεσε ότι, η αναλογία του Δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων ήταν σε καθεστώς αναστολής ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ στους εργαζόμενους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ