Κλιματιστικά: Έτσι θα απολαμβάνουμε φέτος πιο αποτελεσματική και οικονομική θέρμανση


Η επιλογή κλιματιστικού για το σπίτι, δεν φαντάζει ως μία ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση.

Ωστόσο, με μία πληθώρα επιλογών στην αγορά και τις νέες μας ανάγκες για θέρμανση να είναι διαφορετικές φέτος, αξίζει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί προτού προμηθευτούμε το νέο μας κλιματιστικό.

Προσπαθώντας να επιλέξουμε ένα κλιματιστικό για να κρατάμε ζεστό ολόκληρο το σπίτι ή κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο μέχρι σήμερα δεν είχαμε τοποθετήσει air condition, είναι σημαντικό σιγουρευτούμε πως η νέα μας αγορά, θα καλύπτει πλήρως τις νέες μας ανάγκες.

Ιδού, λοιπόν, μερικά στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε πιο εύκολα το κατάλληλο κλιματιστικό για τον χώρο μας, ενισχύοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας για πιο αποτελεσματική και ταυτόχρονα οικονομική θέρμανση.

Η μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Σημαντικό στοιχείο που αξίζει να χαρακτηρίζει το νέο μας κλιματιστικό, ειδικότερα σήμερα που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και θέλουμε να ζεσταίνουμε τους χώρους μας πιο πολλές ώρες, χωρίς να καταναλώνουμε πολλή ενέργεια. Για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση, καλό είναι να βεβαιωθούμε ότι το κλιματιστικό που θα πάρουμε, θα διαθέτει ενεργειακή κλάση Α++ και το ψυκτικό μέσο R32. Χαρακτηριστική περίπτωση στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το κλιματιστικό Toyotomi Kuro WiFi με την τεχνολογία Inverter. Το ποια επιλογή θα κάνουμε από τη συγκεκριμένη σειρά, εξαρτάται μεταξύ άλλων από τον χώρο στον οποίο θα τοποθετήσουμε το κλιματιστικό και τα τετραγωνικά του. Μπορούμε, για παράδειγμα, να επιλέξουμε το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 628R32 με ονομαστική απόδοση 9.000 Btu/h (ποσότητα θερμότητας ανά ώρα), το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 635R32 με απόδοση 12.000 Btu/h, το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 656R32 στα 18.000 Btu/h και το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 671R32 με 24.000 Btu/h.

Δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και από απόσταση

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που καλό είναι να διαθέτει το κλιματιστικό μας, είναι η δυνατότητα να μπορούμε να το χειριζόμαστε από απόσταση μέσω WiFi και να δημιουργούμε στο σπίτι μας τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, ακόμη και από απόσταση. Με ένα «κλικ» ή με ένα «άγγιγμα», δηλαδή, από την οθόνη του tablet ή του smartphone μας, να μπορούμε να ενεργοποιούμε και να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό μας, ακόμη και όταν βρισκόμαστε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ. Αυτή ακριβώς η λειτουργία, την οποία διαθέτουν τα κλιματιστικά Toyotomi Kuro με την τεχνολογία Inverter, μπορεί να μας προσφέρει επιπλέον άνεση και τη δυνατότητα να επιστρέφουμε κάθε φορά σε ένα ζεστό σπίτι.

Ιονιστής και λειτουργία αφύγρανσης για άνεση και καθαρή ατμόσφαιρα

Η σημασία της υγιεινής στη ζωή μας είναι αδιαμφισβήτητη στις μέρες μας. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να προμηθευτούμε ένα κλιματιστικό που διαθέτει και ιονιστή. Πώς μπορεί να μας βοηθήσει ο ιονιστής να απολαμβάνουμε πιο καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι; Ουσιαστικά, ένας ιονιστής ενεργοποιεί τα αρνητικά ιόντα κρατώντας καθαρή την ατμόσφαιρα του χώρου μας. Προσφέρει, δηλαδή, αντιβακτηριδιακή δράση κατά της ρύπανσης και κατά των δυσάρεστων οσμών. Εξίσου ευπρόσδεκτη και σημαντική είναι η λειτουργία αφύγρανσης σε ένα κλιματιστικό, αφού πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στη συσκευή να μειώνει το επίπεδο υγρασίας ενός δωματίου, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τη θερμοκρασία σε αυτό. Τα δύο αυτά στοιχεία, λοιπόν, τα οποία διαθέτουν τα κλιματιστικά Toyotomi Kuro WiFi, που θα βρούμε τώρα και online στον Κωτσόβολο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη θέρμανση του σπιτιού μας. Να υπογραμμίσουμε δε πως τα συγκεκριμένα κλιματιστικά, διαθέτουν και ειδικά φίλτρα, όπως το Photocatalytic και το Active Carbon, τα οποία δρουν ενάντια σε βακτήρια και δυσάρεστες οσμές.

Εξοικονόμηση ενέργειας, έξυπνη προθέρμανση και αυτοκαθαρισμός

Τέλος, τρεις ακόμη λειτουργίες τις οποίες αξίζει να βεβαιωθούμε ότι διαθέτει το κλιματιστικό που θα αγοράσουμε, είναι εκείνες της εξοικονόμησης ενέργειας, της έξυπνης προθέρμανσης και του αυτόκαθαρισμού. Να αναφέρουμε απλώς ότι ένα κλιματιστικό που διαθέτει τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η λειτουργία έξυπνης προθέρμανσης αποτρέπει την εισαγωγή ψυχρού αέρα κατά την έναρξη λειτουργίας του κλιματιστικού, γεγονός που μας προσφέρει επιπλέον ζεστασιά. Όσο για τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού, εξασφαλίζει την απομάκρυνση της βρομιάς, της σκόνης και των δυσάρεστων οσμών από το κλιματιστικό, προσφέροντάς μας έτσι καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά και καλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτά είναι τα στοιχεία που αξίζει να προσέξουμε πριν την αγορά του νέου μας κλιματιστικού και σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τόσο στην καλύτερη θέρμανση των χώρων μας, όσο και στην ανάγκη μας να απολαμβάνουμε καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Όποιες και αν είναι οι νέες μας ανάγκες, στο www.kotsovolos.gr θα βρούμε τώρα τα κλιματιστικά και τις λύσεις θέρμανσης που θα μας καλύψουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ